Mijn favorieten

Blog

Nooit meer grasmaaien
Geplaatst op: 30 december 2019
Steeds meer mensen kiezen ervoor om kunstgras in de tuin aan te brengen. Kunstgras biedt namelijk zoveel voordelen, niet alleen voor de tuin maar ook voor jou. In tegenstelling tot natuurgras vergt kunstgras minimaal onderhoud.
Lees meer...
Liever zelf je huis fotograferen? Vermijd deze fouten.
Geplaatst op: 5 december 2019
Wil jij je huis gaan verkopen en ben jij van plan zelf je foto’s te maken? Dit is een super eenvoudige manier want dit kan tegenwoordig allemaal met onze smartphones. Let er wel op dat jij dit goed doet, je kunt ten slotte maar een keer een eerste indruk achterlaten bij de toekomstige koper. Wij geven hier wat tips: 
Lees meer...
Starters hebben het niet gemakkelijk op de huizenmarkt 
Geplaatst op: 21 november 2019
Voor veel twintigers en dertigers is een eigen huis een droom die ver weg of zelfs onbereikbaar lijkt. Vooral in steden is de vraag groter dan het aanbod, wat zich vertaalt in steeds duurdere huizen. Overbieden is vaak noodzakelijk om kans te maken op een woning. Bijna 40 procent van de woningen wordt boven de vraagprijs verkocht.
Lees meer...
7 tips om duurzaam te wonen
Geplaatst op: 7 november 2019
Als we iets willen doen tegen de opwarming van de aarde zullen we duurzamer moeten gaan leven. Wat is duurzaam wonen nu precies? En hoe maak jij jouw woning en interieur duurzaam? Lees snel verder, wij hebben 7 superfijne tips voor je!  
Lees meer...
Tweeverdieners kunnen vanaf 2020 meer lenen!
Geplaatst op: 29 oktober 2019
Als het aan de minister Financiën Wopke Hoekstra ligt, dan kunnen tweeverdieners in 2020 een hogere hypotheek krijgen. Dit is gebaseerd op het gezamenlijke inkomen. Hoeveel meer hypotheek dit precies is leggen we je in dit artikel uit.
Lees meer...
NHG-kostengrens stijgt mee met huizenprijzen in 2020!
Geplaatst op: 8 oktober 2019
Door de stijgende huizenprijzen gaat in 2020 de kostengrens voor een NHG-hypotheek omhoog. Dit betekent dat de grens weer gelijk is met de gemiddelde woningwaarde in Nederland.
Lees meer...
Het kabinet zet zich in voor starters die een woning willen kopen!
Geplaatst op: 25 september 2019
Terwijl de vraag toeneemt, blijven de huizenprijzen fors stijgen. In een jaar tijd is de WOZ-waarde met 7,8% gestegen, dit is volgens de cijfers van het CBS de hoogste stijging sinds jaren.
Lees meer...
Duurzaamheidshypotheken, waar moet je op letten?
Geplaatst op: 20 september 2019
Een energiezuinig huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook fijn voor de portemonnee. Op korte termijn is het aanschaffen van een duurzaam huis of het verduurzamen van je huidige koophuis, echter erg duur.
Lees meer...
Woningen stonden nog nooit zo kort te koop!
Geplaatst op: 21 augustus 2019
Wie op het moment op zoek is naar een nieuwe woning, moet daar als de kippen bij zijn. Nog niet eerder worden huizen zo snel verkocht, wat betekent dat woningzoekers snel moeten beslissen over een woning.
Lees meer...
Van het gas af? We gaan aardgasvrij wonen!
Geplaatst op: 7 augustus 2019
Je hebt het wellicht al eens in het nieuws voorbij zien komen, het kabinet heeft besloten dat iedereen van het gas af moet in Nederland. In dit artikel lees je waarom we van gas af moeten en hoe dit aangepakt gaat worden.
Lees meer...
Nieuw huis gekocht en gebreken: wie betaalt?
Geplaatst op: 17 juli 2019
Je hebt een nieuw huis gekocht, maar komt na het tekenen van het koopcontract achter een aantal gebreken. Wie is verantwoordelijk voor de herstelkosten van de gebreken?
Lees meer...
Nieuwe wet voor nieuwbouwkopers is goed nieuws!
Geplaatst op: 3 juli 2019
De Eerste Kamer stemde op dinsdag 14 mei eindelijk in met de nieuwe wet voor kwaliteitsborging voor het bouwen. Dit is goed nieuws voor de kopers van nieuwbouwwoningen!
Lees meer...
Schakel je een hypotheekadviseur in of doe je het zelf?
Geplaatst op: 20 juni 2019
De hypotheek wereld verandert van offline steeds meer naar online en kun je steeds meer zelf regelen. Maar wanneer is het verstandig gebruik te maken van een hypotheekadviseur?
Lees meer...
De 5 belangrijke vragen die je niet moet vergeten te stellen tijdens een bezichtiging!  
Geplaatst op: 6 juni 2019
Voordat je een bod gaat doen wil je een huis natuurlijk bezichtigen. In dit artikel vertellen wij de 5 belangrijkste vragen die je bij je bezichtiging kunt stellen, zodat jij goed voorbereid je droomhuis kunt gaan bezichtigen.
Lees meer...
Welke hypotheekvormen zijn er?
Geplaatst op: 23 mei 2019
Ben jij je aan het oriënteren op de woningmarkt en benieuwd naar wat voor hypotheek het beste bij jouw situatie past? In dit artikel leggen wij je graag uit welke hypotheekvormen er bestaan en wat deze inhouden.
Lees meer...
Startershypotheek.nl, helpt starters op weg!
Geplaatst op: 8 mei 2019
Wanneer je klaar bent met je studie en/of begonnen bent met je eerste baan is het niet gemakkelijk om aan een woning te komen die aan jouw wensen voldoet en die je kunt betalen. De website Startershypotheek.nl helpt je op weg!
Lees meer...
Een lichtplan: om het maximale uit jouw woning te halen!
Geplaatst op: 24 april 2019
Het maken van een lichtplan is vaak het ondergeschoven kindje bij het proces van de inrichting van je huis, terwijl licht juist het verschil kan maken. Verlichting bepaalt grotendeels de sfeer en uitstraling van een ruimte in je huis.
Lees meer...
De Energiebespaarlening: erg aantrekkelijk voor VvE's en nieuwbouwwoningen!
Geplaatst op: 11 april 2019
Een Energiebespaarlening biedt al een lange tijd een helpende hand wat betreft speciale leningen die een lage rente hanteren. Deze leningen zijn nu nog aantrekkelijker gemaakt voor de nieuwbouw en VvE's.
Lees meer...
5 tips om jouw woning verkoopklaar te maken!
Geplaatst op: 27 maart 2019
Voordat de bezichtigingen kunnen beginnen is het van belang dat jouw huis verkoopklaar is. Dit vergroot namelijk de kans op een snelle verkoop! Alleen hoe zorg je hier nou voor? In deze blog lees je 5 tips om jouw woning verkoopklaar te maken!
Lees meer...
Bieden op een huis: hoe werkt dat? [5 tips]
Geplaatst op: 13 maart 2019
Heb jij een woning gevonden die helemaal naar jouw smaak is? Maar weet je niet hoeveel je moet bieden en hoe je een bod het beste kunt uitbrengen? In deze blog lees je 5 tips waar je op moet letten bij het bepalen en uitbrengen van een bod!
Lees meer...
Wat is de waarde van mijn (toekomstige) huis?
Geplaatst op: 28 februari 2019
Wanneer je een bod op een huis uit wilt brengen, is het belangrijk dat je weet wat de waarde van de woning is. Meestal ligt de vraagprijs namelijk iets hoger dan de waarde van het huis.
Lees meer...
Een stappenplan om te voldoen aan uw onderzoeksplicht!
Geplaatst op: 11 februari 2019
Ontdekt u na de koop van uw nieuwe huis verborgen gebreken? Dan kunt u, indien u aan de onderzoeksplicht hebt voldaan, de verkoper aansprakelijk stellen,
Lees meer...
Duurzaam wonen
Geplaatst op: 7 februari 2019
Leven met minder, kun jij het? Bewust kiezen is de toekomst!
Lees meer...
Vooruitblikken 2019
Geplaatst op: 6 februari 2019
Wat weten we tot zover en wat staat ons verder te wachten in 2019 omtrent de huizenmarkt?
Lees meer...
Veranderingen huizenmarkt 2018
Geplaatst op: 6 februari 2019
Wat is er veranderd in de huizenmarkt in 2018?
Lees meer...