Mijn favorieten

Uw huis kopen met PRO Makelaars

 

De huizenmarkt heeft een flinke verandering ondergaan in de afgelopen jaren. De prijzen zijn gestegen en het aanbod van woningen is laag. Voor een huizenzoeker reden genoeg om de professionele hulp in te schakelen van een aankoopmakelaar. Iemand die de marktsituatie en de regio kent, iemand die de kans op een succesvolle aankoop tegen de juiste prijs vele malen groter maakt! 

 
Door enthousiasme in het kopen van een (nieuw) huis, ziet men soms wel eens wat belangrijke dingen over het hoofd. Dit enthousiasme kan zelfs tegen je gebruikt worden in onderhandelingen! 
Na het inschakelen van ons als uw aankoopmakelaar, hoeft u zich alleen nog maar te concentreren op de vraag “wil ik hier wonen?”. Wij halen voor u alle belangrijke (juridische) informatie boven water, taxeren de waarde van het huis, halen de stress van de onderhandelingen bij u weg, en vergroten de kans op een succesvolle aankoop! 

Aankoopbegeleiding is een specialiteit van ons kantoor. Onze werkwijze staat hieronder beschreven. Natuurlijk kunnen wij u ook helpen als u naast het kopen van een huis eventueel uw huidige huis wilt verkopen! Kijk hiervoor bij “verkopen”.
 
Opstellen woningprofiel & bezichtiging 
Uw zoektocht naar de ideale woning begint met het opstellen van het woningprofiel. Tot welk type woning voelt u zich aangetrokken? Welke eisen stelt u aan omgeving, locatie en prijsklasse? Op basis van uw persoonlijke voorkeuren kan de zoektocht gestart worden. 
Zoektocht en bezichtiging 
Tijdens het zoeken ontvangt u informatie over woningen die binnen uw profiel passen. Wij houden het dagelijkse huizenaanbod scherp voor u in de gaten, onder andere via het NVM-uitwisselingssysteem. 
Wanneer een huis u aanspreekt, maken wij een afspraak voor bezichtiging, ongeacht of het woonhuis bij een particulier of bij een makelaar te koop staat. Terwijl u uw gevoel laat spreken, letten wij onder andere op de volgende aspecten van de woning:

- bouwkundige staat;
- staat van onderhoud;
- courantheid;
- prijs/kwaliteit verhouding;
- eventueel van toepassing zijnde belemmerende bepalingen.

Na de bezichtiging geeft uw makelaar een volledig waardeoordeel over de woning. Bij de beoordeling spelen o.a. ligging, grootte, type, ouderdom, onderhoud en afwerking niveau een rol. Hieruit vloeit een gedegen aankoopadvies voort.

Onderzoek
Wanneer u een woning gevonden heeft die op het eerste gezicht aan alle wensen voldoet, wordt er gekeken welke onderzoeken noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt er juridisch onderzoek gedaan naar o.a. de volgende zaken:
- kadastrale recherche;
- erfpacht en erfdienstbaarheden;
- overige rechten en plichten.
 
Onderhandelen
Zodra wij het juiste huis gevonden hebben, bespreken wij met u de onderhandelingsstrategie. Vervolgens gaan wij namens u onderhandelen over de prijs met de verkoper of diens makelaar. Secundaire zaken zoals ontbindende voorwaarden, datum overdracht en de roerende zaken worden hierbij betrokken. 
 
Koopakte en eigendomsoverdracht
Als de onderhandelingen tot een overeenkomst hebben geleid, wordt de koopakte opgesteld.
Deze koopakte wordt opgesteld door de notaris of de makelaar. Wij controleren of in de koopakte alle onderdelen van de koopovereenkomst op de juiste juridische wijze zijn vastgelegd. Tijdens het bezoek aan de notaris, wanneer de koopakte wordt ondertekend, staan wij u bij als adviseur, getuige en woordvoerder.
Voorafgaand aan het tekenen van de akte van levering bij de notaris, gaat u met ons nogmaals het woonhuis inspecteren. Er wordt dan gekeken of de woning zich nog in dezelfde staat bevindt en of alle roerende zaken, zoals die in de koopakte staan vermeld, zijn achtergebleven. Uiteraard staan wij u tijdens het bezoek aan de notaris weer met raad en daad bij. Na deze inspectie zal er getekend worden bij de notaris.
Gefeliciteerd, u heeft een huis gekocht! 

Wilt u een (nieuw) huis kopen? 
 
Maak hieronder een afspraak met één van onze makelaars
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring