Mijn favorieten

Uw huis verkopen met PRO makelaarsUw woning te koop zetten is een flinke stap die weloverwogen genomen moet worden. Het betekent afscheid nemen van een fase in uw leven en de start van iets nieuws. Uiteraard wilt u dan een specialist die u met raad en daad helpt om het doel te bereiken dat u voor ogen staat. Onze werkwijze staat hieronder beschreven. Is uw doel tevens het kopen van een andere woning dan kunnen wij u hierbij ook van dienst zijn. Kijk hiervoor bij "aankopen"

 

Vraagprijs bepalen

Een goede vraagprijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komen wij bij u thuis om de woning te inspecteren. Wij letten dan op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook willen wij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van u weten.

Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleren wij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. Op basis van al deze informatie krijgt u een uitstekend advies over een realistische vraagprijs.
 

Het publiciteitsplan opstellen

Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stellen wij een uitgekiend publiciteitsplan op, waarbij kan worden geadverteerd in diverse media. Ook de inzet van sociale media is aan de orde.

Uw woning wordt aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor worden automatisch alle NVM-makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod. Uw woning wordt ook uitgebreid op promakelaars.nl, mva.nl en funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. Daarnaast bieden wij uw woning actief aan bij potentiële kopers, stellen wij een professionele en aantrekkelijke verkoopbrochure samen en plaatsen een verkoopbord.
 

De woning verkoop gereed maken


Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Bekijk ook de tips om uw huis optimaal te presenteren. Wij bieden ook verkoopstyling als service.

U kunt dan tegen geringe kosten interieur- en tuinadvies krijgen om uw woning beter te presenteren.
 

De bezichtiging

Wij coördineren en begeleiden de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stellen wij een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren.

De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat. Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar ons. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.
 

De onderhandelingen

Voor de onderhandelingen kunt u op  ons vertrouwen. Door onze ervaring weten wij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn bespreken wij samen met u vooraf welke biedingstactiek u het best kunt volgen.

Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.
 

De ondertekening van de koopakte

Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Dit gebeurt ook wel bij de notaris, in Amsterdam is het zelfs standaard. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven. Uiteraard informeren wij u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.
 

Naar de notaris

De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of identiteitsbewijs naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij op de afgesproken datum een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening.

Controleer samen met ons of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaan wij met u naar de notaris. De koper betaalt de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten.

Gefeliciteerd, uw woning is verkocht!
 

Nieuwsgierig naar de verkoopkansen van úw woning?


Maak hieronder een afspraak met één van onze makelaars

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring